Індукційна плита


Сучасні технології дозволяють не тільки обладнати свою кухню в обраному стилі, але і зробити процес приготування їжі більш простим і зручним, на це розрахована індукційна плита. У Європі та США такі прилади вже здобули заслужену популярність, тому поступово все більше господинь нашої країни також зупиняють свій вибір на подібній побутовії техніці. Однак не всі знають, що таке індукційні плити, в чому їх переваги і недоліки, як ними користуватися, чи варто їх купувати і як вибрати оптимальний варіант.


Індукційної плитою називають побутовий прилад, який служить для приготування їжі за допомогою впливу індукованих вихрових струмів високочастотного електромагнітного поля. Зовні такий агрегат виглядає, як плоска панель з позначеними зонами нагріву і сенсорними кнопками управління. Плита може мати одну або кілька індукційних конфорок, може бути окремою або вбудованою в кухонний гарнітур. Як матеріал робочої панелі найчастіше використовується загартоване скло, бо воно, по-перше, дозволяє виробляти роботу практично без втрати енергії, адже потік рухається вертикально, а по-друге, має сучасний зовнішній вигляд.
Принцип роботи цього приладу грунтується на відкритті, зробленому ще в 19 столітті вченим Майклом Фарадеєм. Він описав виникнення електричного струму в замкнутому контурі, яке відбувається через зміни магнітного потоку, що проходить через нього. У випадку з індукційною плитою контур утворює панель і поставлений на конфорку посуд. Плита поглинає електромагнітну енергію і перетворює її в теплову, тим самим забезпечуючи приготування їжі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий